Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)

Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou)
Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 15g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, grubo gruyère, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Prowansalska zupa jarzynowa: Soupe au Pistou, Soupe au Pistou, oraz Soupe au Pistou dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować por, seler, marchew, czosnek i gałązka tymianku w oleju z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 5-do 6-quart ciężkich garnek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa brązowy i trzymać się dna garnka, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
PorPor
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać ziemniaki i łodygi chard z 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
SólSól
3
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Wymieszać edamame, cukinia, fasola szparagowa, makaron, liście chard, i 1/4 łyżeczki soli i dusić, odkryte, aż makaron jest al dente i warzywa są miękkie, o 10 protokół. Wyrzucić gałązkę tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
MakaronyMakarony
TymianekTymianek
SólSól
1
Rozgrzać suchą małą patelnię (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie char pomidor ze wszystkich stron. Pomidor rdzeniowy, następnie czysty z bazylią, pietruszką i czosnkiem w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
2
Dodać olej i ser i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Zupę wyjąć z ognia i wymieszać z połową pistou oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
4
Podawać zupę z pozostałym pistou.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
5
Uwaga kucharzy: zupę, bez pistou, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa

Składniki

1roztopione masłoAkompaniament: grillowana bagietka szczotkowana oliwą z oliwekAkompaniament: grillowana bagietka szczotkowana oliwą z oliwek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście bazyliipakowane liście bazylii1łyżka czerwony ocet winnymarchewka, pokrojona na kawałki 1/2 calamarchewka, pokrojona na kawałki 1/2 cala1żebrożeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 calażeberko selera naciowego, pokrojone na kawałki 1/2 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozmrożony mrożony edamame (świeża soja)rozmrożony mrożony edamame (świeża soja)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepakowane liście pietruszki płaskiejpakowane liście pietruszki płaskiej1ząbek czosnku, drobno posiekanyząbek czosnku, drobno posiekany2ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona w 1-calowe kawałkifasolka szparagowa, przycięta i pokrojona w 1-calowe kawałki851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kubek grubo startego Gruyèrekubek grubo startego Gruyère1łyżka czerwony ocet winnypor (tylko białe i bladozielone części), umyty i cienko pokrojony (2 szklanki)por (tylko białe i bladozielone części), umyty i cienko pokrojony (2 szklanki)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(zalecany: sos A1)(zalecany: sos A1)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 calaziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 cala2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Szwajcarski chard, łodygi pokrojone na kawałki 1/2 cala i liście grubo posiekaneSzwajcarski chard, łodygi pokrojone na kawałki 1/2 cala i liście grubo posiekane1łyżka czerwony ocet winnygałązka tymiankugałązka tymianku1małe2 żółte cebule, obrane i posiekane2 żółte cebule, obrane i posiekane2Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukinia, pokrojona na kawałki 1/2 calacukinia, pokrojona na kawałki 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn