Prowansalska Zupa Jarzynowa
Prowansalska zupa jarzynowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pory, 2-calowe pokrojone w kostkę ziemniaki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 18 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Prowansalska zupa jarzynowa: Soupe au Pistou, Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou), oraz Prosta Prowansalska Tarta Warzywna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku, dodać cebulę, i saute na małym ogniu przez 10 minut, lub aż cebula są przezroczyste.
Dodać pory, ziemniaki, marchew, sól, i pieprz i saute na średnim ogniu przez kolejne 5 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i szafran, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodać fasolki i spaghetti, doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i gotować przez 15 więcej minut.
Do gorącej zupy ubijamy 1/4 szklanki pistou, a następnie doprawiamy do smaku. W zależności od zasolenia rosołu z kurczaka może być konieczne dodanie kolejnej łyżki soli.
Podawać z tartym parmezanem i więcej pistou.
1/4 szklanki pasty pomidorowej
1/2 szklanki świeżo startego parmezanu
1/2 szklanki dobrej oliwy z oliwek
Czosnek, pasta pomidorowa, bazylia i parmezan umieścić w misce robota kuchennego i puree. Przy włączonym silniku powoli wlewaj oliwę do rury zasilającej, aby uzyskać pastę. Zapakuj do pojemnika, wlej na wierzch folię oliwy z oliwek i zamknij pokrywkę.