Provencal Summer Squash and Potato Gratin
Provencal Lato Squash i ziemniaki Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 84 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka cukinii, koszernej soli i pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Summer Squash Provencal, Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich, oraz Summer Squash au Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Lekko mglić płytkie 2-quart pieczenia lub zapiekanki z gotowania sprayu.
Cienko pokroić squash, cukinia, ziemniaki, i cebula 1/4 cala grubości z mandoliny lub ręcznie. Warzywa w przygotowanym naczyniu do pieczenia układamy w jednej warstwie. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać liśćmi rozmarynu i skropić oliwą z oliwek. Przykryć folią i piec, aż ziemniaki będą miękkie, 30 do 35 protokół.
Zdjąć folię; posypać serem.
Piec, aż ser jest rumiane i większość płynu odparowała, o 45 minut więcej.
Odstawić na co najmniej 10 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.