Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow
Prosty tort urodzinowy z polewą Marshmallow wymaga wokół 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Na 1,67 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 859 kalorii, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Urodziny wydarzenie. Jeśli masz masło, cukier granulowany, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 99 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prosty tort urodzinowy z lukrem Marshmallow, Prosty Domowy Tort Urodzinowy, oraz Prosty Tort Urodzinowy Jagodowy Cytrynowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 2 okrągłe patelnie na ciasto (8 na 2 cale) i termometr do natychmiastowego odczytu
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obficie posmarować dno i boki 2 patelni tortowych. Umieść rundę pergaminu na dnie każdej patelni i pokryj je masłem.
Umieść patelnie na blasze do pieczenia.
10 łyżek masła rozpuścić w małym garnku na małym ogniu.
Wyjmij garnek z kuchenki i pozwól mu lekko ostygnąć. Rezerwa.
W średniej misce przesiać razem sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
W dużej misce, ubić jajka, cukier, wanilia, i śmietana razem, aż będzie gładka.
Dodaj mieszaninę mąki w małych partiach do mokrych składników, ubijając, jak idziesz, aby uniknąć tworzenia grudek. Zrobić dobrze w środku ciasta i wlać roztopione masło.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Złożyć w posiekanej czekoladzie
Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozłożone na poziomie góry. Delikatnie stuknij boki patelni, aby ciasto równomiernie się rozprowadzało. Przesuń blachę do środka piekarnika i piec, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 40 do 45 minut.
Wyjąć patelnie z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ciasta na krótko. Odwróć ciasta z patelni na blasze wyposażonej w stojak z drutu i odkleić pergamin. Pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 45 minut przed lukier.
Wlej trochę wody, o głębokości około 2 cali, do rondla, aby utworzyć prowizoryczny podwójny kocioł.
Umieść patelnię na kuchence i doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Zanurz natychmiastowy termometr w gotującej się wodzie, aby wyczyścić wszelkie zanieczyszczenia z końca i sprawdzić, czy termometr działa.
W czystej, dużej misce wymieszać 5 łyżek chłodnej wody, śmietanę z kamienia nazębnego, cukier, białka i syrop kukurydziany. Delikatnie opuść miskę nad gotującą się wodą. Wyłącz ogrzewanie pod garnkiem. Użyj elektrycznego ręcznego bijaka, aby ubić białka nad wodą. Nie pozostawiaj mieszaniny białek bez nadzoru ani nie przerywaj bicia w dowolnym momencie podczas tego procesu.
Po około 3 minutach wyjmij miskę z ognia, Ustaw trzepak i szybko ustaw temperaturę białek. Chcesz, aby osiągnąć 140 stopni F. jeśli mierzysz temperaturę, zanim osiągną ten punkt, natychmiast umieść miskę białek z powrotem nad wodą i wznów bicie, aż zostaną ukończone, dodatkowe 2 do 3 minut.
Wyjmij miskę z wody i złóż ekstrakt z wanilii. To powinno wyglądać jak puszystość prawoślazu. Odstawić lukier na bok, aby pozostawić mieszaninę do ostygnięcia. Mróz ciasto przez, jak mawiał mój ojciec, "glopping" lukier na całej górze i po bokach.