Prosty Ryż Hiszpański
Przepis prosty hiszpański ryż może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 40 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 163 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka czosnku, regularny ryż, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prosty Ryż Hiszpański, Prosta Hiszpańska Tortilla, oraz Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż).
Instrukcje
W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek, cebulę i paprykę gotować w oleju około 5 minut, stale mieszając, aż będzie chrupiąca-miękka. Wymieszać z ryżem, solą i pokruszoną czerwoną papryką.
Wymieszać z pomidorami i bulionem.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 do 25 minut lub aż ryż będzie miękki.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
![Flaco Tempranillo]()
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.