Prosty domek z piernika
Prosty piernik wymaga ok. 1 godzina i 12 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 9167 kalorii, 120g białka, oraz 361g tłuszczu każdy. Na $15.49 za porcję, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, wodorowęglan sody, szablon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1895 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Luxe Gingerbread House Decorating Party & Gingerbread Truffle Martini, Domek Z Piernika (Mini Domki Z Piernika), oraz Domek Z Piernika.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Masło, cukier i syrop rozpuścić na patelni.
W dużej misce wymieszać mąkę, wodorowęglan sody i zmielony imbir, a następnie wymieszać mieszaninę masła, aby uzyskać sztywne ciasto. Jeśli nie będzie się łączyć, dodaj odrobinę wody.
Wytnij szablon (Pobierz z listy składników). Umieść arkusz papieru do pieczenia na powierzchni roboczej i rozwałkuj około jednej czwartej ciasta na grubość dwóch monet 1.
Wyciąć jedną z sekcji, a następnie przesunąć piernik, jeszcze na papierze do pieczenia, na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem, ponownie zwijając ozdoby, aż będziesz miał dwie ściany boczne, ścianę przednią i tylną oraz dwa panele dachowe. Wszelkie resztki ciasta można pokroić w choinki, jeśli chcesz.
Wybierz najbardziej nienaruszone płatkowane migdały i delikatnie wepchnij je w sekcje dachu, najpierw spiczaste, aby wyglądały jak dachówki.
Piec wszystkie sekcje przez 12 minut lub do firmy i tylko trochę ciemniejsze na brzegach. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, aby ujędrnić, a następnie ponownie przyciąć szablony, aby uzyskać czyste, ostre krawędzie. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Białka umieścić w dużej misce, przesiać cukrem pudrem, następnie mieszać, aby uzyskać gęstą, gładką lukier. Łyżka do worka rurowego ze średnią dyszą. Rury obfite węże oblodzenia wzdłuż krawędzi ściany, jeden po drugim, aby połączyć ściany razem. Użyj małej miski do podtrzymania ścian od wewnątrz, a następnie pozostaw do wyschnięcia, najlepiej na kilka godzin.
Po wyschnięciu zdejmij podpory i zamocuj panele dachowe. Kąt jest stromy, więc może trzeba trzymać je mocno przez kilka minut, aż oblodzenie zacznie wysychać. Całkowicie wysuszyć, najlepiej przez noc. Aby udekorować, rura trochę lukru wzdłuż długości 20 Mini Chocolate fingers i przyklej te wzdłuż na bocznych ścianach Domu. Użyj trzech, pionowo, do drzwi.
Używając lukru, przyklej słodycze wokół drzwi i na froncie domu. Aby zrobić sople, zacznij od dyszy pod kątem 90 stopni do dachu i wyciśnij kroplę lukru wielkości grochu. Utrzymując nacisk, pociągnij dyszę w dół, a następnie zdejmij lukier, pozostawiając spiczasty ślad. Powtórz wszystko z przodu domu.
Wytnij czekoladową mini rolkę lub zanurzoną Płatek pod kątem, a następnie zamocuj lukrem, aby zrobić komin. Rura trochę oblodzenia wokół góry. Jeśli zrobiłeś pierniki, udekoruj je teraz, także, polewając każdy srebrną kulką, jeśli używasz. Odkurz dach cukrem pudrem, aby uzyskać śnieżny efekt.
Ułóż krętą ścieżkę słodyczy i przymocuj pierniki wokół i wokół za pomocą kropli lukru. Twój piernik będzie jadalny przez około tydzień.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są świetnym wyborem do pierników. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.