Prosty Biały Chleb
Prosty biały chleb jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło ten chleb. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka ciepłej wody, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Prosty Biały Chleb, Prosty biały chleb robiony W Domu, oraz Prosta biała fasola Cezar z ziołowym pieczywem czosnkowym.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 1/4 szklanki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Dodaj 1 szklankę ciepłej wody, mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Obróć się na posypaną mąką powierzchnię. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Odkryj ciasto, i dziurkować ciasto w dół. Przykryć i odstawić 30 minut. Odkryć ciasto; punch ciasto w dół. Przykryj i pozostaw 10 minut.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali na powierzchni z mąką.
Zwinąć mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczypta szwu i końce do uszczelnienia.
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej o wymiarach 8 x 4 cale pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Wyjąć ciasto; delikatnie posmarować jajkiem.
Piec w temperaturze 425 przez 12 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować chleba z piekarnika); piec dodatkowe 15 minut lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.