Proste sushi
Jeśli chcesz dodać więcej Japoński przepisy do twojego pudełka z przepisami, proste sushi może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 769 kalorii, 73g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 8,06 zł za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu sushi, nori, octu winnego ryżowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. 34 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 26%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Proste sushi, Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, oraz Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi).
Instrukcje
Dzieci pisanie pogrubioną czcionką jest dla was. Dorośli reszta jest dla Ciebie. Aby zrobić sushi ROLLS: poklepać trochę ryżu.
Połóż arkusz nori na macie, błyszczący-strona w dół. Zanurz ręce w ocet wodny, a następnie poklepać garści ryżu na wierzchu w 1 cm grubości warstwy, pozostawiając najdalszą krawędź od ciebie jasne.
Posmaruj japońskim majonezem. Użyj łyżki, aby rozłożyć cienką warstwę majonezu na środku ryżu.
Dodaj nadzienie. Spraw, aby Twoje dziecko uzupełniło majonez linią swoich ulubionych nadzień. tutaj używamy tuńczyka i ogórka.
Zwiń to. Podnieś krawędź maty nad ryżem, wywierając niewielki nacisk, aby utrzymać wszystko w ciasnej rolce.Przyklej boki jak pieczątkę. Kiedy dojdziesz do krawędzi bez ryżu, umyj trochę wody i kontynuuj toczenie w ciasną rolkę.Owiń w folię spożywczą.
Warstwa na wędzonego łososia. Wyłożyć Bochenek folią spożywczą, a następnie umieścić cienką warstwę wędzonego łososia w środku na folii spożywczej.Przykryć ryżem i docisnąć. Naciśnij około 3 cm ryżu na rybę, złóż folię spożywczą i naciśnij tyle, ile możesz, używając innej puszki, jeśli masz taką.Przechyl go jak Zamek z piasku. Przekręć blok sushi na deskę do krojenia. Się DOROSŁYM pokroić w palce, a następnie usunąć przylgnięcie film.TO zrób kulki SUSHI: Wybierz swoją polewę. Weź mały kwadrat folii spożywczej i umieść na nim polewę, jak pół krewetki lub mały kawałek wędzonego łososia. Użyj wilgotnych rąk, aby zwinąć kulki ryżu wielkości orzecha włoskiego i umieścić na polewie.Przerobić na ciasne kulki. Połącz rogi folii spożywczej i dokręć w kulki, przekręcając ją, a następnie rozpakuj i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Japoński Sos Sezamowy, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Riesling, Sake i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do Sushi. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować Jest J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Spatlese Riesling
"Ta młoda Biel o nieco zredukowanym aromacie ma mnóstwo intensywności, oferując aromaty limonki, brzoskwini i łupków dopasowane do jedwabistej konsystencji. Dziś jest niezręcznie, potrzeba czasu na integrację. Najlepszy od 2008 do 2020 roku. 1500 spraw."- BS