Proste Risotto Z Homarem

Proste Risotto Z Homarem
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Proste Risotto z homara może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.82 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, groszek, ogony homara amerykańskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 3 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Proste Risotto Z Homarem, Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), oraz Risotto Z Homarem.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać homara; przykryć i gotować przez 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
3
Wyjąć homara z patelni; ostudzić przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Usuń mięso z gotowanych ogonów homara, rezerwując muszle. Posiekaj mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieścić muszle w dużej plastikowej torbie na suwak. Grubo rozdrabniać muszle za pomocą młotka do mięsa lub ciężkiej patelni. Powrót pokruszone muszle do mieszaniny bulionu. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Przykryć i gotować przez 20 minut. Odcedzić mieszaninę skorupy przez sito nad miską, rezerwując bulion; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny bulionu do rondla; utrzymać ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Podgrzać 1 łyżkę masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodać ryż do patelni; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance mieszaniny bulionu i gotować przez 5 minut lub aż ciecz zostanie prawie wchłonięta, stale mieszając. Rezerwa 2 łyżki mieszanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
9
Zdjąć z ognia i wymieszać homara, zarezerwowane 2 łyżki mieszanki bulionu, 2 łyżki masła i zielony groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony GroszekZielony Groszek
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
10
Zrównoważony wybór: populacja homarów amerykańskich jest dobrze zarządzana w Kanadzie i USA.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Regnard Grand Chablis. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 49 dolarów za butelkę.
Regnard Grand Chablis
Regnard Grand Chablis
Żółty kolor z zielonymi pasemkami. Owocowy bukiet zarówno wyrazisty, jak i przypominający białe owoce (brzoskwinie) wsparte nutami mineralnymi. Podniebienie jest świeże i doskonale zrównoważone między tłuszczem a kwasowością. Wykończenie jest mineralne i gourmand.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 3 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn