Proste gotowane kraby z masłem czosnkowo-Wermutowym
Proste gotowane kraby z masłem czosnkowo - Wermutowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 3,57 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką wermut, masło, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowane kraby skąpane w maśle czosnkowym, Gotowany Karczoch z sosem do zanurzania masła czosnkowego, oraz Dorsz Z Pieczarkami, Czosnkiem I Wermutem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 8 składników na małej patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minuty lub do rozpuszczenia masła. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Połącz wodę 6 quarts, ocet i następne 3 składniki w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Podczas gdy woda jest ogrzewanie, ustawić kraby na obręczy blachy do pieczenia lub tacy, i umieścić w zamrażarce. (Ułatwia to obsługę krabów-powinny być dobrze schłodzone, ale nie zamrożone; nie zostawiaj ich w zamrażarce dłużej niż 30 minut.) Gdy woda dojdzie do wrzenia, chwyć każdego kraba bezpiecznie z tyłu jego skorupy i delikatnie, ale szybko upuść go głową do wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Przykryj garnek i przywróć wodę do wrzenia. Gotuj kraby Dungeness 18 do 20 minut i niebieskie kraby 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dungeness Crab
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Odcedzić, oczyścić i podawać z ciepłym sosem maślanym.
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.