Prosta Zupa Rybna
Prosta zupa rybna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $9.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 993 kalorie, 91g białka, oraz 60 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bas, olej roślinny, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Proste Tacos Rybne, Prosta Ryba Pieczona, oraz Simple Fish Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety rybne pokroić na 1-in.- szerokie paski i umieścić w misce.
Dodaj 1 łyżkę. sos rybny i skrobię kukurydzianą i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko zmięknie, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować kolejne 30 sekund.
Dodaj pomidory, imbir, chile, szkielet ryb i głowę, i 2 qts. wody; zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Niższe ciepło do niskiego dusić i gotować, odkryte, 1 godzina.
Usunąć szkielet i głowę ryby i wyrzucić.
Dodaj paski rybne i sok z limonki tuż przed podaniem, a następnie gotuj na wolnym ogniu od 3 do 5 minut, aż ryba będzie nieprzezroczysta. Smak bulionu i dodać więcej sosu rybnego, jeśli chcesz.
Kadzi do rozgrzanych misek zupy i top z kolendry i tosty czosnku.
* Sprzedawca ryb może filetować ryby za ciebie, ale pamiętaj, aby poprosić o kości i głowę-dają bogaty smak zupy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio