Prosta Tarta Pomidorowa
Jeśli 1,58 zł za porcję spada w budżecie, prosta tarta pomidorowa może być ogromnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 8G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, masło, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prosta Tarta Z Dżemem, Prosta Tarta Jabłkowa, oraz Prosta Tarta Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Pokroić pomidory w plastry 1/4 cala i soli mocno. To jest tak, że nadmiar wody wychodzi z pomidorów i utrzymuje tart z coraz rozmokły. Pozostawić solone pomidory na dziesięć minut. Po dziesięciu minutach użyj papierowego ręcznika, aby wytrzeć dodatkową sól i wilgoć z pomidorów. Ułóż ciasto francuskie w cieście lub zwykłym naczyniu do pieczenia. Upewnij się, aby dodać trochę masła do tacy przed włożeniem ciasta, aby zapobiec jego sklejaniu.
Rozłóż równomiernie Dijon na cieście.
Dodaj 1 łyżeczkę tymianku, a następnie ułóż pomidory na wierzchu Dijon i tymianku.
Dodać drugą łyżeczkę tymianku na pomidory.
Skropić ocet balsamiczny na wierzchu.
Dekorować życzyć kilka gałązek tymianku.
Piec przez 45 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie miało głęboki karmelowy kolor. Chcesz go wyjąć, zanim krawędzie zaczną char, a nie wcześniej. Więcej przepisów na pomidory na Food Republic: Tomates Farcies Recipe
Podstawowy Sos Pomidorowy
Heirloom Tomato Chutney Recipe