Prosta Sałatka Z Zieloną Fasolką
Prosta sałatka z zielonej fasoli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 931 kalorii. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, ocet sherry, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosta sałatka z zielonej fasoli z sosem cytrynowym, Prosta Zielona Sałatka, oraz Prosta sałatka Zielona z Cytronetką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść średni rondel na średnim ogniu i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Gdy olej będzie gorący, wyjmij patelnię z ognia i dodaj jagody pszenne, a następnie wróć do ognia.
Dodać szczyptę soli i pozostawić jagody do tostów.
Dodaj 3 1/2 szklanki wody i gotować, aż jagody pszenicy zaczynają się rozpadać, a woda jest głównie wchłaniany, o 45 protokół. Smak; powinny być żujące, ale jędrne. Odstawić.
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj sól, aż woda będzie smakować jak łagodna woda morska. Skąd będziesz wiedzieć? Skosztuj kropli wody.
Przygotuj lodową kąpiel, napełniając dużą miskę zimną wodą.
Dodać kostki lodu i wyłożyć miskę sitkiem. Wymieszać fasolkę szparagową do kąpieli lodowej w sitku, aby obudzić wszelkie ziarna, które są kulejące. Odcedzić i dodać do wrzącej wody; gotować 2 do 3 protokół. Użyj łyżki szczelinowej lub pająka, aby usunąć ziarna z wody, natychmiast przenosząc je z powrotem do łaźni lodowej. Pozwól im usiąść na kilka minut w lodowej kąpieli, delikatnie je wirując.
Przełożyć zieloną fasolkę na ręcznik kuchenny i osuszyć.
Przenieść je do miski i przechowywać w lodówce.
W średniej misce ubić pozostałe 2/3 szklanki oliwy z oliwek, ocet sherry i ocet balsamiczny. Doprawić solą i pieprzem i odstawić. Gdy będziesz gotowy do podania, dodaj jagody pszenne do fasoli i skropić winegretem do smaku. Wrzucić do połączenia i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.