Prosta hiszpańska tortilla

Prosta hiszpańska tortilla może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 202 kalorie , 9 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis służy 6 osobom. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Mieszanka cebuli, płaskiej pietruszki, złotych ziemniaków yukon i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 42% . Podobne przepisy obejmują hiszpańską tortillę , jak ulepszyć prosty BLT do ulubionego letniego lunchu za pomocą tych 2 prostych trików i małże z hiszpańską kiełbasą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej oliwę z oliwek na 10-calowej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejsz ogień do średniego i dodawaj po kilka plasterków ziemniaków, aby się nie sklejały.
Dodaj cebulę i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, a cebula złocista, ale nie brązowa, około 10 minut.
Umieść sitko nad miską w zlewie i przenieś ziemniaki i cebulę, aby odciekły; zarezerwować olej.
W dużej misce wymieszaj jajka, mleko, sól i pieprz.
Odcedź nadmiar oleju z mieszanki ziemniaczanej.
Dodaj ziemniaki i cebulę do masy jajecznej i mieszaj, aż zostaną całkowicie wymieszane. Odstaw miskę na około 15 minut, aby ziemniaki uwolniły część skrobi do jaj.
Podgrzej 3 łyżki zarezerwowanej oliwy z oliwek na średniej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim poziomie przez 1 minutę.
Dodaj mieszankę jajeczno-ziemniaczaną, obracając patelnię okrężnymi ruchami, aby równomiernie ją rozprowadzić. Zmniejsz ogień do średniego i potrząśnij kilka razy patelnią, aby zapobiec przywieraniu (potrząsając patelnią, upewniasz się, że jajka i ziemniaki odejdą od dna patelni). Gotuj tortillę przez około 5 minut lub do czasu, aż ziemniaki na spodzie zaczną nabierać złotobrązowego koloru.
Włóż patelnię do piekarnika i gotuj przez 6 do 8 minut lub do momentu, aż prawie się zetnie.
Wyjmij z piekarnika, połóż duży płaski talerz na patelni i odwróć patelnię. Tortilla powinna natychmiast wyjść.
Dodaj łyżkę zarezerwowanej oliwy z oliwek na patelnię i wsuń tortillę z powrotem, aby smażyć drugą stronę, aż stanie się złotobrązowa, około 5 minut.
Wyłącz ogień i odłóż patelnię na bok, aż tortilla ostygnie do temperatury pokojowej.
Przełóż tortillę na talerz, posyp natką pietruszki i podawaj w temperaturze pokojowej pokrojoną w trójkąty lub kwadraty.
*Uwaga kucharza: Ziemniaki z Yukonu należy kroić na mandolinie.