Prosecco i risotto z boczniakami

Prosecco i risotto z boczniakami
Need a danie główne bezglutenowe? Prosecco i risotto z boczniakami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ryż risotto, cebulę, prosecco i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż risotto można śledzić to danie główne z Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Risotto Z Krewetkami I Królowymi Boczniakami, Risotto z grillowanymi ostrygami i grzybami shiitake, oraz Risotto ai funghi (risotto grzybowe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w średnim garnku. Przechowywać na wolnym ogniu, pod przykryciem, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Rozgrzać oliwę z oliwek i 2 łyżki. masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste i zaczyna się złocisty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko krawędzie ziaren wyglądają półprzezroczyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodać wino i 1/2 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte przez ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj około 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu i gotuj, ciągle mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż; zmniejsz ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia(15 do 30 minut; zostanie Ci bulion). Utrzymuj ryż na stałym wolnym ogniu. Podczas gotowania ryżu roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać boczniaki i 1/4 łyżeczki. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczniakiBoczniaki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z parmezanem, pieprzem, pietruszką, pozostałą 1 łyżeczką. masło, smażone grzyby i sól do smaku. Aby uzyskać luźniejsze risotto, wymieszaj 1 do 2 szklanek pozostałego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
9
Podawać natychmiast, z większą ilością parmezanu na boku do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10
* Aby uzyskać przepis, przejdź do sunset.com/chickenbroth
1
Charakterystyczna kremowość i żucie Risotto pochodzi z samego ryżu, a ryż risotto nie jest zwykłym ryżem. Zawiera dwie różne skrobie: zewnętrzną amylopektynę, która zmiękcza szybciej-zwłaszcza pod presją ciągłego mieszania-tworząc kremowe uczucie w ustach; i wewnętrzną amylozę, która pozostaje stosunkowo jędrna podczas gotowania, aby dać ci ten kęs al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Arborio jest najbardziej starchiest z trzech popularnych rodzajów risotto, i to jest najbardziej podatne na coraz gummy, jak gotuje; wewnątrz, ziarna wydają się być kredowe i kruche. Powszechnie dostępne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
3
Nasz ulubiony, Carnaroli ma dłuższe, wąskie ziarna, które gotują się najbardziej równomiernie i mają najlepszą teksturękremowy bez klejenia, i dobre żucie wnętrza. Znajdź na Whole Foods Markets, A. G. Ferrari Foods (agferrari.com), oraz sklepy spożywcze dla smakoszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CarnaroliCarnaroli
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
4
Ziarna Vialone Nano są mniejsze, owalne i tworzą delikatne risotto o orzechowym smaku. Znajdź w A. G. Ferrari Foods (patrz wyżej) i sklepach specjalistycznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
5
Niespodzianka: ryż Sushi. Średnioziarnista Marka Nishiki jest kremowa i żująca, i tak bardzo podobna do Arborio, że połowa naszego panelu degustacyjnego nie zauważyła różnicy. Plus, kosztuje mniej niż jakikolwiek włoski ryż risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn