Prosciutto-zawinięta pierś z indyka z Fontiną i szałwią

Prosciutto-zawinięta pierś z indyka z Fontiną i szałwią
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Prosciutto zawinięte piersi indyka z Fontinan i szałwii spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka sera fontina, liście szałwii, cienkie prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosciutto zawinięte piersi indyka faszerowane Gruyère, Prosciutto i owinięte szałwią Mahimahi, oraz Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spłucz indyka i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Umieść pierś w połowie, skórą w dół, między arkuszami folii; z płaskim młotkiem, delikatnie Funt do nawet 3/8 cala grubości. Odklej górny arkusz folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Posypać sery fontina i parmezan równomiernie na pounded piersi indyka w ciągu 1 1/2 cala krawędzi. Roztrzep szałwię równomiernie na serze. Złóż wąskie końce indyka na mieszaninie sera, a następnie od 1 długiej strony, delikatnie zwiń indyka, obierając dolny arkusz plastikowej folii, aby zamknąć wypełnienie i utworzyć dziennik o szerokości około 3 cali i długości 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
ParmezanParmezan
Ser FontinaSer Fontina
SerSer
Cała TurcjaCała Turcja
RolkaRolka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Całość posmarować olejem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
5
Plastry prosciutto owinąć w poprzek wokół indyka, nakładając się, aby całkowicie pokryć kłódkę, w tym końce. Krawat pieczony sznurkiem bawełnianym w odstępach 2-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cała TurcjaCała Turcja
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
6
Przygotuj grilla do pośredniego ogrzewania zgodnie z poniższą instrukcją.
7
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
8
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli teraz i po 30 minutach, jeśli grillowanie trwa dłużej niż to.
9
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez 10 minut. Następnie wyreguluj palniki do pośredniego gotowania (podgrzewaj boki grilla, a nie w dół pod jedzeniem) i utrzymuj na wysokim poziomie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Ustaw miskę ociekową na palenisku między węglami lub palnikami. Ustaw grilla na miejscu. Ustaw pieczeń w środku grilla, nie na ciepło. Przykryć grilla; otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
PatelniaPatelnia
11
Gotować pieczeń, aż termometr włożony do środka mięsa osiągnie 160, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Przenieść pieczeń na talerz i, utrzymując go w cieple, niech reszta 5 do 10 minut.
13
W razie potrzeby udekoruj gałązkami szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
14
Pokroić pieczeń w poprzek na plastry grubości 1/2 cala, aby służyć.
15
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
16
Olej czosnkowy. W małej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę mielonego czosnku i 1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Podgrzać w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), aż czosnek będzie pachnący, 45 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn