Prosciutto-zawinięta pierś z indyka z Fontiną i szałwią
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Prosciutto zawinięte piersi indyka z Fontinan i szałwii spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.52 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka sera fontina, liście szałwii, cienkie prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prosciutto zawinięte piersi indyka faszerowane Gruyère, Prosciutto i owinięte szałwią Mahimahi, oraz Prosciutto-zawinięty halibut z sosem maślanym z szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pierś w połowie, skórą w dół, między arkuszami folii; z płaskim młotkiem, delikatnie Funt do nawet 3/8 cala grubości. Odklej górny arkusz folii.
Posypać sery fontina i parmezan równomiernie na pounded piersi indyka w ciągu 1 1/2 cala krawędzi. Roztrzep szałwię równomiernie na serze. Złóż wąskie końce indyka na mieszaninie sera, a następnie od 1 długiej strony, delikatnie zwiń indyka, obierając dolny arkusz plastikowej folii, aby zamknąć wypełnienie i utworzyć dziennik o szerokości około 3 cali i długości 12 cali.
Całość posmarować olejem czosnkowym.
Plastry prosciutto owinąć w poprzek wokół indyka, nakładając się, aby całkowicie pokryć kłódkę, w tym końce. Krawat pieczony sznurkiem bawełnianym w odstępach 2-calowych.
Przygotuj grilla do pośredniego ogrzewania zgodnie z poniższą instrukcją.
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli teraz i po 30 minutach, jeśli grillowanie trwa dłużej niż to.
Jeśli korzystasz z grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki, zamknij pokrywę i podgrzewaj przez 10 minut. Następnie wyreguluj palniki do pośredniego gotowania (podgrzewaj boki grilla, a nie w dół pod jedzeniem) i utrzymuj na wysokim poziomie.
Ustaw miskę ociekową na palenisku między węglami lub palnikami. Ustaw grilla na miejscu. Ustaw pieczeń w środku grilla, nie na ciepło. Przykryć grilla; otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny.
Gotować pieczeń, aż termometr włożony do środka mięsa osiągnie 160, 20 do 25 minut.
Przenieść pieczeń na talerz i, utrzymując go w cieple, niech reszta 5 do 10 minut.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami szałwii.
Pokroić pieczeń w poprzek na plastry grubości 1/2 cala, aby służyć.
Olej czosnkowy. W małej, bezpiecznej w kuchence mikrofalowej misce wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę mielonego czosnku i 1/4 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), aż czosnek będzie pachnący, 45 do 60 sekund.