Prosciutto zawinięte krewetki z mozzarellą i bazylią
Krewetki zawinięte Prosciutto z Mozzarellanem i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 832 kalorie, 66g białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Na 8,78 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś ciepło grilla: średnie-wysokie, prosciutto, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kantalupa i Mozzarella z Prosciutto i bazylią, Figi marynowane z prosciutto, mozzarellą i bazylią, oraz Sałatka Figowa Z Prosciutto, Świeżym Mozzarellanem I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując z jedną krewetką na raz, zrób szczelinę o długości około 3/4 cala jako podstawa krewetek.
Umieść jeden plasterek mozzarelli w ciętej szczelinie, następnie zawiń podstawę krewetek liściem bazylii, a następnie plaster prosciutto. Powtórz z resztą krewetek.
W małej misce, ubij razem roztopione masło, sok z cytryny i czarny pieprz do smaku.
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Grill krewetki na dużym ogniu, aż prosciutto chipsy i krewetki tylko gotować przez, o 2-3 minut na stronie.
Wyjąć na talerz i posmarować masłem cytrynowym.