Prosciutto z gruszkami i rukolą

Jeśli masz około 10 minut , aby spędzić w kuchni, Prosciutto z Gruszkami i Rukolą może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym, który warto wypróbować. Ta przystawka ma 175 kalorii , 1 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 86 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka liści rukoli, oliwy z oliwek, liści tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy znajdziesz w przepisach : Zupa z kasztanów i grzybów leśnych z kremem parmezanowym i gruszkami , Kompot z jabłek, gruszek i daktyli oraz Gruszki pieczone w syropie klonowym i słodkie ziemniaki .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Włóż rukolę do miski. Pokrój gruszkę wzdłuż na ćwiartki i usuń gniazdo nasienne.
Pokrój na ćwiartki, a następnie na pół. Dopraw gruszkę sokiem z 1/2 cytryny, listkami tymianku, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Na każdym plasterku szynki prosciutto i plasterku gruszki połóż kilka liści sałaty i zwiń w ciasny zawiniątko.
Przekrój każdy pakiet na pół, tak aby uzyskać 16 sztuk.