Prosciutto Puree Ziemniaczane
Prosciutto puree ziemniaczane jest bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści bazylii, prosciutto, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Puree lisy z Prosciutto, Puree ziemniaczane z Prosciutto i parmezanem, oraz Truflowane puree ziemniaczane z Prosciutto i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 1 quart wody do wrzenia.
Ziemniaki obrać i opłukać; pokroić w 1-calowe kawałki.
Dodać ziemniaki do wrzącej wody; przykryć i powrócić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zacieru łatwo, 10 do 12 minut.
Tymczasem w 1-do 1 1/2-Quart patelni na średnim ogniu, rozgrzać 1 szklankę mleka i czosnku, aż do gotowania na parze, o 5 protokół. (Lub w pojemniku 2-cup microwave-safe, podgrzać mleko i czosnek w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy (100%) aż do gotowania na parze, 1 do 2 minut.)
Odcedzić ziemniaki i wrócić do patelni.
Dodaj gorącą mieszaninę mleka, olej, ser, bazylia i papryka. Zacieru z masher ziemniaków lub mikser elektryczny, aż ziemniaki są jak grudki lub gładkie, jak chcesz, dodając trochę więcej mleka na bardziej miękkie, kremowa konsystencja w razie potrzeby. Wymieszać prosciutto do mieszaniny.
Dodać sól i pieprz do smaku.