Prosciutto-Polędwica wieprzowa faszerowana sosem pieczarkowym
Polędwiczki wieprzowe Nadziewane Prosciutto z sosem pieczarkowym to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 327 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bułkę tartą z chleba, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake, Pikantne pieczarkowe nadziewane polędwiczki wieprzowe, oraz Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem, pieczoną papryką, pieczarkami i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż polędwiczki obok siebie na powierzchni roboczej z grubym końcem jednego obok cienkiego końca drugiego. Lekko nakładają się paski prosciutto w poprzek długości wieprzowiny (prosciutto zawiśnie nad wieprzowiną po obu stronach).
Wymieszać bułkę tartą, 1 łyżeczkę rozmarynu i 1 łyżeczkę tymianku w małej misce.
Dodać 1 łyżkę oleju; wymieszać.
Posypać mieszaniną okruchów na prosciutto na 1 polędwicy wieprzowej. Złożyć prosciutto na pokrycie farszu i roll drugiej polędwicy na prosciutto i farszu na pierwszym. Używając Sznurka kuchennego, tie polędwiczki i farsz razem w 4 lub 5 miejscach, aby pieczeń w kształcie cylindra.
Wymieszać sól, pieprz, 1 łyżeczka rozmarynu i 1 łyżeczka tymianku w małej misce. Rub mieszaninę ziół na zewnątrz pieczeń.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj pieczeń i smażyć na brązowo, obracając szczypcami, o 7 protokół.
Umieść patelnię z pieczeniem w piekarniku. Pieczona wieprzowina, aż termometr włożony do najgrubszej części wieprzowiny rejestruje 63°, około 35 minut.
Przenieść pieczeń na talerz; namiot luźno z folią, aby utrzymać ciepło (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni, jak stoi wieprzowina).
Miejsce samej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć, aż grzyby zaczną brązowieć, o 6 protokół.
Dodaj wino i bulion. Gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, skrobanie się rumiane kawałki, o 12 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Pieczeń pokroić w poprzek na plastry grubości 1/2 cala; podawać z sosem grzybowym.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon