Prosciutto-Polędwica wieprzowa faszerowana sosem pieczarkowym

Prosciutto-Polędwica wieprzowa faszerowana sosem pieczarkowym
Polędwiczki wieprzowe Nadziewane Prosciutto z sosem pieczarkowym to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 327 kalorii, 35g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bułkę tartą z chleba, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake, Pikantne pieczarkowe nadziewane polędwiczki wieprzowe, oraz Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem, pieczoną papryką, pieczarkami i parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż polędwiczki obok siebie na powierzchni roboczej z grubym końcem jednego obok cienkiego końca drugiego. Lekko nakładają się paski prosciutto w poprzek długości wieprzowiny (prosciutto zawiśnie nad wieprzowiną po obu stronach).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
WieprzowinaWieprzowina
2
Wymieszać bułkę tartą, 1 łyżeczkę rozmarynu i 1 łyżeczkę tymianku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
RozmarynRozmaryn
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać 1 łyżkę oleju; wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać mieszaniną okruchów na prosciutto na 1 polędwicy wieprzowej. Złożyć prosciutto na pokrycie farszu i roll drugiej polędwicy na prosciutto i farszu na pierwszym. Używając Sznurka kuchennego, tie polędwiczki i farsz razem w 4 lub 5 miejscach, aby pieczeń w kształcie cylindra.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
ProsciuttoProsciutto
FarszFarsz
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
5
Wymieszać sól, pieprz, 1 łyżeczka rozmarynu i 1 łyżeczka tymianku w małej misce. Rub mieszaninę ziół na zewnątrz pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Odstawić na 30 minut.
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ogrzać Pozostałe 1 łyżka oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pieczeń i smażyć na brązowo, obracając szczypcami, o 7 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
10
Umieść patelnię z pieczeniem w piekarniku. Pieczona wieprzowina, aż termometr włożony do najgrubszej części wieprzowiny rejestruje 63°, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
11
Przenieść pieczeń na talerz; namiot luźno z folią, aby utrzymać ciepło (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni, jak stoi wieprzowina).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Miejsce samej patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać grzyby i czosnek; smażyć, aż grzyby zaczną brązowieć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
14
Dodaj wino i bulion. Gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, skrobanie się rumiane kawałki, o 12 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
SOSSOS
WinoWino
15
Pieczeń pokroić w poprzek na plastry grubości 1/2 cala; podawać z sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn