Prosciutto pieczony bas z jesiennymi warzywami
Prosciutto pieczony bas z jesiennymi warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 50g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, rozmaryn i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Jesienne Warzywa, Pieczone Jesienne Warzywa, oraz Pieczone Jesienne Warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Do warzyw, umieścić dyni, ziemniaki, pasternak i marchew na patelni arkusza i skropić 1/3 szklanki oliwy z oliwek.
Posypać 1 łyżką soli i 1 łyżeczką pieprzu i wymieszać.
Rozłóż w jednej warstwie i piecz przez 30 minut, obracając raz podczas gotowania. Po 30 minutach, wrzucić z czosnkiem i pieczemy przez kolejne 10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie i zaczynają brązowieć.
W międzyczasie ułóż kolejną blachę folią aluminiową i umieść stojak do pieczenia na folii.
Filety rybne posmarować z obu stron oliwą z oliwek i obficie doprawić solą i pieprzem. Owinąć każdy filet plasterkiem prosciutto, aby utworzyć szeroki pasek wokół środka filetu, nakładając się na końce po stronie skóry. Ułóż filety na stojaku z boku prosciutto seam w dół i piecz przez 10 do 15 minut, aż ledwo gotowane.
Podczas gdy warzywa i ryby są pieczenia, roztopić masło na średnim ogniu w średniej wielkości saute patelni.
Dodać gałązki rozmarynu i gotować na małym ogniu, aż liście rozmarynu są chrupiące i masło zaczyna brązowieć, o 5 protokół. Rozmaryn wyrzucić, wymieszać z sokiem z cytryny i odstawić na bok.
Aby podać, umieść rybę na talerzu lub pojedynczych talerzach, łyżkę masła rozmarynowego na wierzchu i otocz warzywami.
Udekoruj klinami cytrynowymi i podawaj na gorąco.