Prosciutto Parmezan Makaron
Prosciutto parmezan makaron może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 947 kalorii, 24g białka, oraz 71 g tłuszczu. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz muszki makaron, parmezan, prosciutto, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Spróbuj podaj prosciutto-prosciutto owinięte gruszką z parmezanem, Ciastka Z Parmezanem Prosciutto, oraz Prosciutto Parmezan Pinwheels dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować, aż al dente, o 8 do 10 protokół; odcedzić.
Lekko posmaruj patelnię sprayem do gotowania. Gotować prosciutto na patelni na średnim ogniu, aż tylko brązowy, 3 do 5 protokół.
Zdjąć z ognia, odsączyć nadmiar tłuszczu i odstawić prosciutto na papierowe ręczniki.
W międzyczasie podgrzej śmietanę w rondlu na średnim ogniu. Powoli mieszać w 1 1/2 szklanki parmezanu w małych ilościach. Gdy cały ser zostanie stopiony, wymieszać z groszkiem i prosciutto. Pozostawić do ogrzewania przez 2 minuty więcej.
Zalać odsączonym makaronem i lekko wymieszać. Doprawić solą do smaku i posypać 1/2 szklanki parmezanu.