Prosciutto Owinięte Rozmarynem Udka Kurczaka
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu. Jeśli 1,16 zł za porcję spada w budżecie, Prosciutto owinięte rozmarynem uda kurczaka może być niesamowite jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis od Foodnetwork ma 32 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, udka z kurczaka, prosciutto di parma i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Udka z kurczaka zawinięte w prosciutto, Pomarańcza I Rozmaryn Prosciutto-Zawinięte Krewetki Z Grilla, oraz Boczek owinięty BBQ udka z kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzej podwójną patelnię grillową, patelnię lub grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Wlać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do płytkiego naczynia i dodać czosnek.
Liście zdjąć z gałązki rozmarynu i drobno posiekać, około 1 łyżki stołowej.
Dodać posiekany rozmaryn do miski z czosnkiem i olejem. Pozostały rozmaryn rozbij na 8 małych gałązek o wielkości kawałków kurczaka.
Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem do smaku i dodać do mieszanki czosnkowej. Obróć się do płaszcza. Zawiń kawałki kurczaka w prosciutto, zabezpieczając szynkę gałązką rozmarynu podczas zawijania. Gałązki powinny wystawać nieco na brzegach szynki.
Skropić kurczaka większą ilością oleju i grillować przez 12 minut, od czasu do czasu obracając.
Podajemy 2 kawałki kurczaka do każdej porcji, wraz z kilkoma klinami cytrynowymi do wyciskania na wierzchu.
Skropić octem balsamicznym i podawać.