Prosciutto, Gruszka i Blue Cheese Sushi
Przepis Prosciutto, Gruszka, i niebieski ser Sushi może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 20 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,46 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Mieszanka glazury balsamicznej, sera, orzeszków piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Prosciutto, Gruszka i Blue Cheese Sushi, Kanapki z Prosciutto, gruszką i serem pleśniowym, oraz Karmelizowana Gruszka, Prosciutto + Ser Pleśniowy Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć ugotowany ryż, ocet i sól w średniej misce; odstawić. Tosty i zmiażdżyć orzeszki piniowe; odstawić.
Przykryj arkusz folii aluminiowej folią z folii; góra z 1 arkuszem nori. Naciśnij 3/4 szklanki przyprawionego ryżu na nori, pozostawiając 1/4-calową granicę na górze i na dole. Do ryżu wcisnąć 1/2 łyżki pokruszonych orzechów piniowych; na wierzch dodać 1 plasterek prosciutto, 1/2 łyżki sera pleśniowego i 2 łyżki gruszki.
Zwiń folię mocno do siebie; usuń folię i folię.
Wytnij rolkę na 1-calowe kawałki ostrym, mokrym nożem.
Powtórz kroki z 3 rolkami.
Kawałki każdej rolki sushi wymieszać równomiernie z 1 1/2 łyżeczki glazury balsamicznej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.