Prosciutto di Parma ze świeżymi figami i Fett ' unta
Need a dairy free side dish? Prosciutto di Parma ze świeżymi figami i Fett ' unta może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz melasę z granatu, figi, prosciutto di parma i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Pieczone figi z Gorgonzolanem i Prosciutto di Parma, Prosciutto di Parma (Fagottini di Prosciutto di Parma), oraz Prosciutto, Melon I Świeże Figi.
Instrukcje
Posiekaj 1 filiżankę fig i umieść w misce robota kuchennego z melasą. Brzęczeć, aż będzie gładka i mżeć w 1/2 szklanki oliwy z oliwek, aż mieszanina będzie emulgowana. Odstawić.
Pozostałe figi przeciąć na pół wzdłuż i odstawić.
Szpinak umieścić w dużej salaterce i wymieszać z sokiem z cytryny, pozostałą oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Pokroić prosciutto i podzielić na 4 talerze obiadowe. Każdy talerz ułożyć kopcem szpinaku. Wokół szpinaku ułóż figi i tosty.
Tosty skropić olejem figowym i podawać natychmiast.