Proper English Cottage Pie
Właściwe angielskie ciasto chałupnicze wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 28g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mleka, mielonego cynamonu, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Proper English Cottage Pie, Dżem z twarogu na Angielskiej babeczce, oraz Twarożek I Indyk Muffin Angielski.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu. Pokruszyć w mielonej wołowiny i saute 1 minutę.
Dodaj cebulę i marchewkę, a następnie kontynuuj smażenie, aż mięso nie będzie już różowe, a cebula zacznie brązowieć, około 5 minut.
Wymieszać z mąką, cynamonem, mieszanymi ziołami i pietruszką.
W małej misce połącz bulion wołowy i pastę pomidorową.
Wymieszać, a następnie dodać do mieszanki wołowej.
Dodać sól i pieprz do smaku. Podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta. Mieszanka łyżka do 9 calowy talerz pie.
W średnim rondlu umieść pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć wodą i umieścić na dużym ogniu. Pozostawić do wrzenia. Gotować przez 15 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Ziemniaki rozgnieść na gładką masę, dodać masło lub margarynę, a następnie mleko. Ubijaj, aż będzie puszysta.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Rozłóż ziemniaki na nadzieniu wołowym.
Posypać startym serem Cheddar.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut, aż top będzie rumiany i ser będzie bąbelkowy.