Projekt: mrożony makaron somen z kurczakiem i warzywami z pikantnym imbirowym sosem sezamowym

Projekt: mrożony makaron somen z kurczakiem i warzywami z pikantnym imbirowym sosem sezamowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj projektowi: mrożony makaron somen z kurczakiem i warzywami z pikantnym imbirowym sosem sezamowym. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $3.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 104g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1469 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ogórki, Wrzuć kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mrożony makaron Somen i smażony bakłażan z sosem sojowo-mirinowym, Somen noodles w / słodki sos sojowo-imbirowy-Takashi ' s Noodles Cookbook, oraz Przepis na japoński makaron Somen ze słodkim sosem sojowo-imbirowym.

Instrukcje

1
Jajka przełóż do małej miseczki i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Rozgrzać średnio nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i dodać 1 łyżeczkę oleju. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i delikatnie dodaj połowę jajka do patelni, przechylając patelnię, tworząc dużą, cienką krepę. Gotować szybko i delikatnie, uważać, aby nie spalić (powinno być całkowicie żółte), ale gotować, aż jajko jest ustawione i gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wyjmij krepę na deskę do krojenia, aby lekko ostygła. Powtórzyć z pozostałym olejem i jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Kiedy pierwsza krepa jest wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z nią, zmniejsz ją o połowę, aby uzyskać dwa księżyce. Przyciąć krawędzie, aby utworzyć każdą połowę w prostokąt o szerokości około 3 cali.
5
Wytnij każdy prostokąt w poprzek na zapałki o szerokości 1/8 cala. Odstawić pokrojone jajko na bok i powtórzyć z pozostałą krepą. Przykryć i przechowywać w lodówce aż potrzebne. Jajko można przygotować i schłodzić kilka godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Gotować somen: doprowadzić duży garnek z wodą do wrzenia i dodać makaron, rozkładając je od siebie tak, że nie sklejają się podczas gotowania. Gdy woda powróci do wrzenia, dodaj pół szklanki wody z kranu. Gotować makaron, aż będą al dente, o 3 minut Całkowity czas gotowania. Natychmiast zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Odcedzić makaron i schłodzić w dużej misce z wodą pod bieżącą wodą z kranu. Delikatnie obracaj makaron w bieżącej wodzie, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Ponownie odcedzić makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
9
Umieść makaron w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Dodaj lód i wystarczającą ilość wody, aby głównie pokryć makaron. Makaron schłodzić przez co najmniej 3 do 5 minut przed podaniem. Makaron wyschnie dość szybko po ich usunięciu z wody, więc staraj się trzymać makaron w wodzie, aż tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
11
Gdy makaron będzie gotowy do podania, wyjmij makaron z lodowatej wody i lekko odcedz. Zrób łóżko z makaronu na podłużnym talerzu. Ułóż kurczaka, ogórek, marchewkę, zielony pieprz i zapałki jajek wokół makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
12
Udekoruj szczypiorkiem, kiełkami rzodkiewki daikon, liśćmi shiso (jednym lub wszystkimi) i prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Liście ShisoLiście Shiso
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
13
Niech każda osoba pomoże sobie do makaronu. Możesz użyć małych potraw serwujących. Wrzucić makaron, kurczaka i warzywa razem i służyć w poszczególnych potraw. Podaj sos sezamowy imbirowy wokół. Wystarczy dwie lub trzy łyżeczki do przyprawiania każdej porcji.Każda porcja: 354 kalorii; 24 gramy białka; 43 gramy węglowodanów; 4 gramy błonnika; 8 gramów tłuszczu; 2 gramy tłuszczów nasyconych; 112 mg. cholesterolu; 1055 mg. sód.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

2warzywo (np. szpinak)olej roślinny lub rzepakowy, podzielonyolej roślinny lub rzepakowy, podzielony1łyżka czerwony ocet winnymarchewka, obrana i pokrojona w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 calimarchewka, obrana i pokrojona w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 cali1Wrzucić kurczaka z sake, cebula i imbir w płytkiej, żaroodpornej misce wystarczająco duże, aby pomieścić kurczakaWrzucić kurczaka z sake, cebula i imbir w płytkiej, żaroodpornej misce wystarczająco duże, aby pomieścić kurczaka2smalls(lub 1 duże) piersi z kurczaka, w sumie około 1 funta(lub 1 duże) piersi z kurczaka, w sumie około 1 funta41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej4. Pokroić kurczaka na kawałki zapałek o długości około 3 cali. Umieść kurczaka w średniej misce i wymieszać z olejem sezamowym. Przechowywać w lodówce kurczaka, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia4. Pokroić kurczaka na kawałki zapałek o długości około 3 cali. Umieść kurczaka w średniej misce i wymieszać z olejem sezamowym. Przechowywać w lodówce kurczaka, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepęczek szczypiorku, posiekany (Około lub 3 zielone cebule, cienko pokrojone w poprzek (białe i zielone części)pęczek szczypiorku, posiekany (Około lub 3 zielone cebule, cienko pokrojone w poprzek (białe i zielone części)6krewetki i żyłkiKurczak na parzeKurczak na parze2ogórki (Japońskie lub perskie), obrane i pokrojone w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 caliogórki (Japońskie lub perskie), obrane i pokrojone w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 cali1mała Gromadakiełki daikon (rzodkiewka), przycięte w celu usunięcia korzeni, opcjonalnie jako dekoracjakiełki daikon (rzodkiewka), przycięte w celu usunięcia korzeni, opcjonalnie jako dekoracja1małe1. Jajka przełóż do małej miseczki i wymieszaj1. Jajka przełóż do małej miseczki i wymieszaj2(częściowo & )(częściowo & )1porcja startego parmezanuobrany i cienko pokrojony imbir (z kawałka 1 cala)obrany i cienko pokrojony imbir (z kawałka 1 cala)2świeży sok imbirowy (wyciśnięty z rusztu z 1 pokrętła imbiru)świeży sok imbirowy (wyciśnięty z rusztu z 1 pokrętła imbiru)1łyżka czerwony ocet winnyzielony pieprz, pokrojony w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 calizielony pieprz, pokrojony w zapałki o szerokości 1/8 cala i długości około 3 cali354Każda porcja: kalorie; 24 gramy białka; 43 gramy węglowodanów; 4 gramy błonnika; 8 gramów tłuszczu; 2 gramy tłuszczów nasyconych; 112 mg. cholesterolu; 1055 mg. sódKażda porcja: kalorie; 24 gramy białka; 43 gramy węglowodanów; 4 gramy błonnika; 8 gramów tłuszczu; 2 gramy tłuszczów nasyconych; 112 mg. cholesterolu; 1055 mg. sód1zielona cebula, biała część pokrojona poprzecznie w plastry 1/8 cala (odrzucona zielona i końcówka korzenia)zielona cebula, biała część pokrojona poprzecznie w plastry 1/8 cala (odrzucona zielona i końcówka korzenia)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŻelki Life SaversŻelki Life Savers6krewetki i żyłkiMakaron i montażMakaron i montaż300papryka habaneropęczki suszone makaron somenpęczki suszone makaron somen2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego2Spód: okruszki z herbatników grahamjapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy2Spód: okruszki z herbatników grahamjapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy6krewetki i żyłkiPikantny imbirowy sos sezamowyPikantny imbirowy sos sezamowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony olej sezamowyprażony olej sezamowy2Spód: okruszki z herbatników grahampasta sezamowa (atari Goma lub neri Goma) lub tahinipasta sezamowa (atari Goma lub neri Goma) lub tahini1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażone nasiona sezamuprażone nasiona sezamu6do 8 listków shiso, cienko pokrojonych, opcjonalnie jako ozdobado 8 listków shiso, cienko pokrojonych, opcjonalnie jako ozdoba3warzywo (np. szpinak)1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala2warzywo (np. szpinak)z migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi2Spód: okruszki z herbatników grahampasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm5larges5. Odcedzić makaron i schłodzić w dużej misce z wodą pod bieżącą wodą z kranu. Delikatnie obracaj makaron w bieżącej wodzie, aż woda będzie czysta. Ponownie odcedzić makaron5. Odcedzić makaron i schłodzić w dużej misce z wodą pod bieżącą wodą z kranu. Delikatnie obracaj makaron w bieżącej wodzie, aż woda będzie czysta. Ponownie odcedzić makaron1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreotobanjan (chińska gorąca pasta miso) lub 1/2 łyżeczki la YU (Chiński olej chile) lub do smaku, opcjonalnietobanjan (chińska gorąca pasta miso) lub 1/2 łyżeczki la YU (Chiński olej chile) lub do smaku, opcjonalnie1Łączny czas: godzina, 45 minut, plus czas schładzania kurczakaŁączny czas: godzina, 45 minut, plus czas schładzania kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia72
Magazyn