Profiteroles z jagodowym Coulis
Profiteroles z Coulis Berry jest Wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt waniliowy, truskawki, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Profiteroles Z Lodami Waniliowymi I Malinowym Coulis, Berry Coulis Parfait, oraz Naleśniki owsiano-malinowe z Coulisem jagodowym.
Instrukcje
Aby przygotować PTE choux, lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
W średnim rondlu połączyć wodę i 3 kolejne składniki (woda przez sól); doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj mąkę, dobrze mieszając trzepaczką, aż mieszanina będzie gładka i odciągnie się od boków patelni.
Wyjąć z ognia i ostudzić 5 minut.
Dodać białka i żółtko, po jednym na raz, energicznie ubijając drewnianą łyżką, aż będzie gładkie. Mieszamy łyżką do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala. Wyłożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w 375 przez 35 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij patelnię z piekarnika; zmniejsz temperaturę piekarnika do 30
Wytnij poziomą szczelinę po jednej stronie każdego kremu. Wróć do piekarnika; piec w temperaturze 300 przez 5 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować coulis, połączyć truskawki, jeżyny, maliny i 3 łyżki cukru granulowanego w średniej misce; schłodzić 30 minut. Częściowo rozgnieść jagody widelcem.
Odetnij topy z ptysiów śmietankowych, a każdy ptysi kremowy napełnij około 1 łyżką jogurtu.