Precle Nowojorskie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj precle z Nowego Jorku. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 230 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz precla sól, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Nowy Jork, Nowy Jork, New York Sour, oraz The New York Sour.
Instrukcje
Wymieszać cukier, drożdże i 1 1/2 szklanki letniej wody (105 do 43°) w szklance miarki, a następnie odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
W dużej misce wymieszać 3 1/2 szklanki mąki i 1 łyżkę soli kuchennej.
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać drewnianą łyżką, aż uformuje ciasto. Pył powierzchni roboczej z 1 łyżka mąki, a następnie włączyć ciasto i ugniatać, stopniowo pylenie tylko tyle dodatkowej mąki, aby gładkie lepkie ciasto, około 8 minut. (Ciasto musi być nieco lepkie, aby ułatwić walcowanie i formowanie w precle).
Powrót ciasta do miski i przykryć miskę szczelnie folią, a następnie pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, około 45 minut. Ciasto wyłożyć na czystą powierzchnię roboczą i pokroić na 8 równych kawałków. Używając dłoni, zwiń 1 kawałek tam iz powrotem na czystej suchej powierzchni roboczej w linę o długości około 24 cali. Jeśli ciasto przykleja się do rąk, lekko odkurzyć je mąką. Przekręć ciasto na kształt precla. (Ciasto będzie się cofać w miarę formowania precla.)
Przenieś precla rękami do naoliwionej blachy do pieczenia i uformuj 7 więcej precli w ten sam sposób z pozostałym ciastem, rozstaw je 1 1/2 cala od siebie.
Niech precle stoją, odsłonięte, około 20 minut. W międzyczasie umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś szeroki garnek 6-quart wody do wrzenia.
Używając obu rąk, ostrożnie dodaj 3 precle, po jednym na raz, do wrzącej wody i gotuj, obracając raz szczypcami, aż precle będą dmuchane i kształt zostanie ustawiony, około 3 minut.
Przełożyć parboiled precle do stelaża do ostygnięcia. Powtórz z pozostałymi 5 precelkami w 2 partiach.
Linia do pieczenia blachy z pergaminem i papierem olejowym, a następnie ułóż precle na arkuszu.
Precle posmarować lekko jajkiem i posypać solą precelkową.
Piec na złoty kolor i lekko crusted, o 35 protokół. Ostudzić 15 minut, następnie podawać na ciepło.
* Dostępny u króla Artura (800-827-6836).
* Ciasto można mieszać i zagniatać w mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta. * Precle są najlepsze w dniu, w którym zostały wykonane. (Gdy są przechowywane przez noc, sól może się rozpuścić.)