Precle Miękkie Bezglutenowe
Bezglutenowe precle Miękkie to bezmleczne, wegetariańskie i bezglutenowe chleb. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 187 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Ten przepis jest nie najmniej zdrowe. Nasza sekcja poniżej może zawierać informacje, które mogą zwiększyć wynik. Ten przepis z www.seriouseats.com ma 1263 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Precle Miękkie Bezglutenowe, Miękkie bułeczki Kristi (bezglutenowe!), oraz Bezglutenowe ciasteczka m & m ' s Soft Sugar.
Instrukcje
W misce miksera stojaka, połączyć mąkę z białego ryżu, mąkę z brązowego ryżu, skrobię z tapioki, sól, gumę ksantanową i proszek do pieczenia.
Trzepaczka do połączenia. W małej misce, połączyć 1 szklankę ciepłej wody i aktywnych suchych drożdży. Mieszaj. Odstawić na trzy minuty.
Do wyschnięcia składników dodaj mieszankę woda-drożdże, jajko, lekki syrop kukurydziany i olej roślinny. Fit stojak mikser z uchwytem łopatkowym.
Wymieszać na średniej prędkości, aż ciasto uformuje się, o 4 protokół. Ciasto powinno być twarde, ale nie suche. Jeśli jakieś suche składniki pozostają na dnie miski lub jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj dodatkowe 2 łyżki wody.
Ciasto wyłożyć na blat z lekko białej mąki ryżowej. Zagnieść ciasto w kulkę, aż będzie gładkie. Uważaj, aby nie używać zbyt dużego nacisku podczas ugniatania.
Ciasto przełożyć do lekko wysmarowanej miski. Przykryć folią i pozostawić do wzrostu, aż prawie podwoi się rozmiar, około 1 do 1 1/2 godziny.
Wyreguluj stojaki piekarnika do górnej i dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. Przynieś 4 ćwiartki wody do wrzenia tocznego. Obrócić ciasto na bardzo lekko biały ryż mąki blat. Dziurkować ciasto delikatnie, aby spuścić powietrze.
Pokroić na 12 sztuk. Ciasto przykryć folią. Jeden po drugim, zagniataj każdy kawałek ciasta, aż będzie gładki. Następnie rozwałkuj kawałki ciasta na 12-14-calowe kłody. (Chcesz mało lub nie ma białej mąki ryżowej na obszarze licznika, w którym toczysz ciasto. Jeśli Na Zewnątrz ciasta jest zbyt dużo mąki, ciasto precel nie przykleja się do siebie, gdy idziesz go kształtować.)
Linia dwie obramowane blachy do pieczenia z pergaminem. Pracując jeden log na raz, uformować ciasto na a w "u". Przekręć każdy koniec razem, a następnie dociśnij linę do dolnej części "u". Chcesz mocno docisnąć ciasto, aby upewnić się, że końcówki przyklejają się do "u" lub precel może się rozwinąć podczas gotowania.
Precle w kształcie ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Do wrzącej wody dodać sodę oczyszczoną i cukier granulowany. Po kolei gotuj precle. Jeśli precel unosi się, gotuj przez około pięć sekund. Jeśli precel tonie, poczekaj, aż unosi się na wierzch wody, a następnie usuń. Powrót gotowane precle do przygotowanych blach do pieczenia.
Obficie posypać solą koszerną lub preclową.
Piec na złoty kolor, około 25 minut, obracając blachy do pieczenia w połowie podczas pieczenia.
Usuń i pozostaw precle do ostygnięcia. Precle najlepiej serwować w dniu ich wyprodukowania. W razie potrzeby zamrozić po ostygnięciu i podgrzać w ciepłym piekarniku.