Precel-smażony stek z sosem Mango-cebula
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, jajka, steki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek i sos z cebulą, Stek W Kostce Z Sosem Cebulowym, oraz Stek Salisbury Z Sosem Cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
W przypadku steków: przetworzyć precle w robocie kuchennym, aż będzie dobrze. Weź 3 płytkie miski. W jednym ubijamy jajka i mleko. W innym wymieszać mąkę, sól, pieprz, suszone liście kozieradki, paprykę, mieloną kolendrę i mielony kminek.
Do ostatniej miski wlać okruchy precla. Zapisz 2 łyżki mąki smakowej do sosu.
Zrób sobie linię montażową: zanurz 1 stek z obu stron w mące smakowej, upewniając się, że jest dobrze powlekany, ale odkurz nadmiar. Następnie szybko zanurz go w jajku i podnieś, pozwalając, aby nadmiar spłynął z powrotem do miski. Na koniec wsad obie strony w okruchy precla. Powtórz z pozostałymi stekami.
Umieść powlekane steki na tacy blachy wyposażonej w regał chłodzący i pozwól steki odpocząć przez 15 minut, aby powłoka przylegała do mięsa.
Do sosu: roztopić masło w rondlu na średnim ogniu i dodać cebulę i szczyptę soli. Pocić, aż cebula będzie przezroczysta i zmięknie.
Dodaj zarezerwowane 2 łyżki mąki smakowej i gotować kilka minut, aż mąka nie pachnie surowe.
Dodaj bulion, chutney z mango i sos sojowy. Wymieszać, tak aby nie tworzyły się grudki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, 5 do 10 protokół. Smak i ponownie doprawić, jeśli to konieczne.
W dużej patelni żeliwnej, dodać tyle oleju, aby pochodzić po bokach przez 1-calowy.
Podgrzej go na średnim ogniu, aż się połyśnie; będziesz wiedział, że olej jest wystarczająco gorący, gdy szczypta mąki skwierczy w kontakcie z olejem. Ułóż tacę na arkusze z ręcznikami papierowymi i umieść na górze regał chłodzący.
Delikatnie połóż steki na oleju; być może będziesz musiał to zrobić partiami. Gotować z każdej strony, aż złoty, o 3 protokół. Gdy obie strony są gotowane, położyć steki na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem arkusza i pop do piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas wykonywania następnej partii.
Steki podawać z sosem łyżką na górze.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.