Prażone szparagi z migdałami i Asiago

Prażone szparagi z migdałami i Asiago
Prażone szparagi z migdałami i Asiago mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 196 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka migdałów, oliwy z oliwek, cienkich szparagów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prażone szparagi z migdałami i Asiago, Prażone szparagi z migdałami i Asiago, oraz brokuły pieczone z asiago, czosnkiem i migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
2
Na dużą blachę do pieczenia wrzucić szparagi z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 15 minut, do miękkości. W międzyczasie, umieścić migdały w talerzu ciasta i tosty w piekarniku przez 5 minut, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
3
Szparagi przełożyć na talerz i skropić sokiem z cytryny oraz pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Asiago rozsypać na szparagach, posypać migdałami i podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Ser AsiagoSer Asiago
4
Uwagi: jeśli wolisz podawać grubsze szparagi, dodaj około 10 minut do czasu pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn