Prażone pestki dyni z Chili i limonką
Prażone pestki dyni z Chili i limonką to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka skórki z limonki, masło klarowane, nierafinowana sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prażone N ' Tosty Pestki Dyni Z Limonki Balsamicznej, Prażone Nasiona Dyni, oraz Prażone Nasiona Dyni.
Instrukcje
Oczyścić pestki dyni, usuwając wszelkie obce miąższ dyni lub sznurki z nich, dać im dobre płukanie, a następnie przykryć je w ciepłej wodzie plus jedna łyżeczka nierafinowanej soli morskiej przez osiemnaście do dwudziestu czterech godzin. Po moczeniu do 24 godzin, spłucz je, osusz i osusz.Rozgrzej piekarnik do 450 Stopni Fahrenheita.
Ubić białka z jednego jajka i pół łyżeczki nierafinowanej soli morskiej razem do spienienia, następnie wymieszać dwie łyżki roztopionego masła, skórkę z dwóch limonek i do jednej łyżki chili w proszku.Wrzuć oczyszczone i opłukane nasiona dyni w mieszaninie białka jaja, soli, masła i przypraw, aż wszystkie nasiona zostaną dokładnie pokryte.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozprowadzić pestki dyni w jednej warstwie.
Piec w piekarniku nagrzanym do 450 Stopni Fahrenheita przez około siedem minut, mieszając około połowy.