Prażone Nasiona Dyni w Przyprawie Cynamonowej
Prażone Nasiona Dyni z Przyprawą Cynamonową to bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo-wegetariański i przyjazny dla fodmap dodatek. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 112 kalorii, 5 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, mielonego imbiru, wody i soli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 28%, to danie jest raczej złe. Prażone pestki dyni z cukrem i przyprawami, prażone na ciepło jesienne pestki dyni z przyprawami i pestki dyni z cukrem i przyprawami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz wodę, pestki dyni i sól w garnku; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu, aż nasiona będą miękkie, około 10 minut. Odcedź nasiona, wylej wodę i lekko osusz je ręcznikiem.
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F). Lekko natłuść blachę do pieczenia oliwą z oliwek.
Na przygotowanej blasze do pieczenia rozłóż pestki dyni w jednej warstwie.
Posyp równomiernie cukier, cynamon i imbir na nasionach.
Piec w nagrzanym piekarniku, mieszając co dziesięć minut, aż nasiona zaczną pachnieć i upiec, około 40 minut.