Prażone buraki z kminkiem i miętą
Prażone buraki z kminkiem i miętą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Buraki Pieczone Z Kminkiem, Pieczone buraki z sosem miętowo-jogurtowym, oraz Prażone Buraki Ze Świeżą Miętą I Chèvre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sok z cytryny, nasiona kminku, sól i pieprz w średniej misce. Wymieszać z olejem i odstawić podczas pieczenia buraków.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Ciasno owinąć buraki w podwójną warstwę folii i piec na blasze do miękkości, 1 do 1 1/4 godziny. Schłodzić do ogrzania w opakowaniu foliowym, około 20 minut.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać, odrzucając łodygi i końce korzeni, a następnie pokroić w kliny o szerokości 1/2 cala.
Wrzucić ciepłe buraki z sosem. Mieszamy miętę tuż przed podaniem.
Buraki można prażyć i podrzucać sosem 4 godziny wcześniej, a następnie przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.