Prażona Tarta Z Rozmarynem Z Zielonych Winogron
Jeśli 1,29 zł za porcję spada w budżecie, pieczone zielone winogrona rozmaryn tarta może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 620 kalorii. Ten przepis służy 4. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz masło, cukier trzcinowy, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta Z Pieczonych Winogron, Tarta Z Palonymi Winogronami I Szalotką, oraz Tarta Z Pieczonym Serem Winogronowym.
Instrukcje
Do skórki: za pomocą robota kuchennego, pulsuj razem mąkę, cukier, sól i masło, aż ciasto odciągnie się od boków miksera i łatwo uformuje kulkę. Zagnieść w mielonym rozmarynu aż do równomiernego rozłożenia. Formować na 1/4-calowy dysk, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°
Rozwałkuj ciasto na 4 małe kółka (każdy o szerokości około 8 cali) na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieścić całe winogrona na środku ciasta tartlet, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Złóż ciasto na winogrona, plisowanie krawędzi, aby utworzyć kieszeń na winogrona.
Dodaj więcej winogron na dole i pod zakładkami, aż tarta zostanie całkowicie wypełniona.
Ciasto posmarować białkiem i posypać każdą tartę 1 łyżeczką cukru trzcinowego.
Piec, aż skórka jest złoty kolor i winogrona są lekko pomarszczone, o 50 protokół.