Prażona kukurydza z Manchego i limonką
Prażona kukurydza z Manchego i limonką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser manchego, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Prażona kukurydza z Manchego i limonką, Letnia Kukurydza Z Limonką I Manchego, oraz Wiosenna Sałatka z pieczoną kukurydzą, pomidorami i Manchego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°. Upiec unhusked kukurydza na blasze do pieczenia, obracając od czasu do czasu, aż ogrzane przez i chrupiące-przetargu, o 15 protokół.
Ochłoń. Łuskać kukurydzę i kroić ziarna z kolb. Odrzuć kolby.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać ziarna kukurydzy i podsmażyć, aż ogrzeje się i światło-Złoty w plamy, 3-5 minut.
Dodać masło, wymieszać do rozpuszczenia.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieś kukurydzę do dużej szerokiej miski lub głębokiego talerza; posypać jalapeño i zmiażdżone płatki czerwonej papryki. Wycisnąć kliny z limonki; posypać serem, szczypiorkiem i skórką z limonki.