Prawdziwy hiszpański omlet
Prawdziwy hiszpański omlet zajmuje około 1 godzina od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i cały 30 przepis ma 534 kalorie, 11g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. 938 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nowe ziemniaki, cebulę, pietruszkę płaskolistną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Wiele osób naprawdę lubi to europejskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Omlet Hiszpański, oraz Omlet Hiszpański.
Instrukcje
Zeskrobać 500 g młodych ziemniaków lub pozostawić skórki, jeśli wolisz.
Pokroić je w grube plastry. Posiekać 1 cebulę.
Na dużej patelni rozgrzać 150 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, dodać ziemniaki i cebulę i dusić delikatnie, częściowo przykryte, przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Przecedzić ziemniaki i cebulę przez durszlak do dużej miski (odstawić na bok odcedzony olej).
Ubić 6 jajek osobno, następnie wymieszać z ziemniakami z 3 łyżkami posiekanej natki pietruszki i dużą ilością soli i pieprzu.
Na mniejszej patelni rozgrzej trochę przesączonego oleju.
Włóż wszystko do patelni i gotuj na umiarkowanym ogniu, używając szpatułki, aby uformować omlet w poduszkę.
Po prawie ustawieniu Odwróć na talerzu i przesuń z powrotem na patelnię i gotuj jeszcze kilka minut.
Odwróć jeszcze dwa razy, gotując omlet krótko za każdym razem i naciskając krawędzie, aby zachować kształt poduszki. Wsunąć na talerz i schłodzić przez 10 minut przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące
Omlet można połączyć z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3-litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i już dzięki niemu Laurent-Perrier może wytworzyć "La Cuvée", szampana o wspaniałej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie leżakowania w naszych piwnicach.Jasny złoty kolor. Drobne pęcherzyki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutami świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością i delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne do apéritif. Jego cytrusowe i białe owoce nuty i niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.