Prawdziwe Angielskie Fish And Chips Z Yorkshire Beer Batter

Prawdziwe angielskie Fish And Chips z Yorkshire Beer Batter może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 164g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 1953 kalorie. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje 15,82 zł / porcja. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, gotowanie tłuszczu, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z Recipezaar ma 5 fanów. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Prawdziwe angielskie Fish and Chips z Yorkshire Beer Batter, Ryba z frytkami w cieście piwnym, oraz Ryba z frytkami w cieście piwnym.
Instrukcje
Rozgrzać tłuszcz w patelni z chipsami lub automatycznej frytkownicy-Moja ma ustawienie chipsów, które wynosi 190C. ziemniaki obrać i pokroić w grube chipsy. Dokładnie spłukać i osuszyć.Frytki smażymy przez około 3 minuty, aż będą miękkie, ale nie zabarwione.
Odcedzić i dobrze wstrząsnąć i ustawić na jedną stronę.Na talerz wyłożyć mąkę. Filety rybne dokładnie zagrzebać w mące-jest to bardzo ważne, zapobiega zsuwaniu się ciasta podczas smażenia! Pozostaw filety rybne w mące, podczas gdy ciasto.Niektórzy mówią, że należy zrobić ciasto co najmniej godzinę przed-znalazłem niewielką różnicę - więc zrób to wcześniej, jeśli jest to wygodne lub teraz!Do dużej pojemnej miski włóż mąkę, wodorowęglan sody, sól i pieprz.
Dodaj piwo stopniowo, zatrzymać, gdy masz grubą powłokę typu ciasta. Pij piwo, które zostało!
Dokładnie ubij, aż będzie gładka i nie będzie grudek.
W razie potrzeby dodaj sok z cytryny lub odrobinę octu słodowego.
Ponownie dokładnie wymieszać.Przygotuj talerze, gazetę lub cokolwiek do jedzenia!Dostosuj frytkownicę do temperatury smażenia ryb 160C. weź jeden filet ryby na raz i przytrzymaj go za ogon lub cienki koniec (!) obracać wokół ciasta, aż dobrze pokryje-natychmiast zanurzyć w gorącym tłuszczu. Jak tylko ma crisped się i ustawić, dodać inne filety po kolei, wyjmując pierwsze z nich, jak gotować - o 6 do 10 minut w zależności od grubości.
Umieścić na tacy i utrzymać ciepło w piekarniku.Ponownie podgrzej temperaturę do 190C i gotuj chipsy, aż będą złote i chrupiące.
Podawać na talerzach lub gazetach z solą i octem!Wszystko, czego potrzebujesz, to kufel ciepłego piwa i Coronation Street na telewizorze, aby ustawić scenę!To ciasto jest Świetne do małych goujonów rybnych, goujonów z kurczaka, a także warzyw tempura.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.