Praliny
Praliny wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Na 77 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 419 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, syrop kukurydziany, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 19%. Spróbuj Praliny, Praliny, oraz Praliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło boki ciężkiego 2-quart rondel.
Do rondla włożyć cukry, sól, syrop kukurydziany, mleko i masło. Na średnim ogniu mieszaj stale drewnianą łyżką, aż cukry się rozpuszczą i mieszanka się zagotuje. Nadal gotować do miękkiej kuli, około 236 stopni F na termometrze cukierków. (Jeśli wykonasz test zimnej wody, skropisz kroplę cukierków do szklanki zimnej wody, kula cukierków spłaszcza się między palcami, gdy wyjmiesz ją z wody.)
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Dodaj wanilię i orzechy i ubijaj łyżką ręcznie przez około 2 minuty lub aż cukierek będzie lekko gęsty i zacznie tracić połysk. Szybko upuść czubate łyżki na woskowany papier. Jeśli cukierek stanie się sztywny, dodaj kilka kropli gorącej wody.