Pralinowe Ciasto Z Dyni
Pralinowe ciasto dyniowe wymaga z grubsza 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 300 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pekan, jajka, dynia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 74 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Pumpkin Praline patelnia ciasto + Jak zrobić domowe Puree z dyni, oraz Flan z dyni z Pralinką z pestek dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, rolki ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania.
W średniej misce lekko ubić jajka. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki nadzienia.
Wlać do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Piec 15 minut. W międzyczasie, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki streusel aż kruche.
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Piec ciasto 35 minut dłużej.
Posyp streusel na cieście.
Piec około 10 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny. Przechowywać w lodówce.