Pralinki migdałowe Semifreddo z morelami gotowanymi na parze z Grappą
Jedna porcja zawiera 710 kalorii, 10g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Mieszanka śmietany, sok z cytryny, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Cantaloupe Grappa Semifreddo, Grappa Semifreddo z sosem Espresso, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia lekko naoliwiony 8 1/2-przez 4 1/2-calowy bochenek patelni z folią, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron. Lekko naoliwić blachę do pieczenia.
Gotować 1/3 szklanki cukru w suchej małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż do głębokiego złotego karmelu.
Wymieszaj migdały, aby pokryć i zeskrobać na blasze do pieczenia. Fajnie, a potem rozbijamy na kawałki. Pulsuj w robocie kuchennym, aż pralina zostanie drobno zmielona(nie mielić do pasty).
Ubić jajka i pozostały 1/4 szklanki cukru ze szczyptą soli w 2-quart metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody za pomocą ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż potrojony w objętości i bardzo grube, o 8 protokół.
Wyjmij miskę z ognia i kontynuuj bicie, aż mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut. Wymieszać z ekstraktem.
Oczyszczonymi bijakami ubijaj krem, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Złóż około jednej trzeciej bitej śmietany do masy jajecznej, aby rozjaśnić, następnie złóż pozostałą śmietanę i wszystko z wyjątkiem 1 łyżki pralinki delikatnie, ale dokładnie (Rezerwuj 1 łyżkę pralinki do dekoracji). Łyżka do bochenka i zamrażać, przykryte, aż firma, co najmniej 6 godzin.
Doprowadzić wodę, cukier,i skórki na wolnym ogniu w 12-calowej patelni ciężkiej, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić 5 minut.
Dodaj grappę i wróć do gotowanego na wolnym ogniu. Morele wrzucić z sokiem z cytryny, następnie umieścić, pokroić boki, w syropie grappa i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Morele włączyć i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, 1 do 3 minut więcej.
Przenieś morele łyżką szczelinową do naczynia o wymiarach 13 na 9 cali, układając je w 1 warstwę. Gotować syrop na patelni, aż zmniejszy się do około 1/2 puchar, o 3 protokół, i zalać morele. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Odkryj semifreddo i odwróć na schłodzony talerz, używając plastikowej folii, aby pomóc wyciągnąć go z formy.
Posypać reserved pralinki na górze. Semifreddo pokroić w poprzek i podawać z morelami i syropem.
* Semifreddo może być wykonane 3 dni wcześniej i przechowywane zamrożone, dobrze zapakowane.* Morele z syropem można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.* Jajka w tym przepisie nie są w pełni ugotowane.