Prażony ananas z anyżem ananasowym Sorbet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj prażonego ananasa z anyżem ananasowym sorbetem ananasowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 335 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz anyż, cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Sorbet Anyżowo-Cytrynowy, Anyż jeżyny gwiazdkowe z sorbetem cytrynowym, oraz Sorbet: Wapno Kaffir, Imbir, Anyżowy Sorbet.
Instrukcje
Doprowadzić cukier, wodę i anyż do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie zmniejszyć ogień i gotować syrop 5 minut. Ostudzić, a następnie wyrzucić anyż Gwiaździsty.
Obierz 1 połówkę ananasa, zachowując skórkę, następnie rdzeń i pokrój na 1-calowe kawałki.
Wyciśnij sok ze skórki rękami do blendera i dodaj kawałki. Przecier z dużą prędkością do bardzo gładkiej, około 1 minuty. Przecier wymieszać z syropem i schłodzić, przykryć, aż do bardzo zimnego, około 4 godzin.
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Pozostałe ananasy obieramy w połowie, ale nie rdzewiejemy. Wykończyć końce i pokroić resztę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Posmaruj trochę masła na blasze do pieczenia, a następnie ułóż ananasa w 1 warstwie i posmaruj resztą masła.
Pieczone plastry ananasa w środku piekarnika, aż spody będą rumiane (wierzchołki będą tylko lekko zabarwione), 12 do 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i obrócić plastry. Schłodzić na blasze do pieczenia na stojaku do temperatury pokojowej.
Ułóż 3 plastry prażonego ananasa na każdym z 4 talerzy i polej sorbetem.
Sorbet można zrobić 1 tydzień wcześniej.