Pożegnanie z bazylią Fettuccine

Pożegnanie z bazylią Fettuccine
Pożegnanie z bazylią Fettuccine może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 85 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz jajko, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Basil Fettuccine, Basil Shrimp Fettuccine, oraz Basil Walnut Fettuccine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Używając robota kuchennego, przetwarzaj liście bazylii, aż posiekasz bardzo drobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Dodaj 1 1/2 szklanki mąki i pulse dwa lub trzy razy, lub aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Dodaj jajko, 1 łyżeczkę oleju i wodę, aż ciasto uformuje kształt kulki. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj trochę więcej wody. Zawiń ciasto w kawałek folii, który został pokryty kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Ciasto przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić na 6 równych porcji. Uruchom makaron choć makaron maszyny, lub rolki z wałkiem do żądanej grubości. Użyj dodatkowej mąki, aby pokryć makaron podczas walcowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MakaronyMakarony
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Pozostawić do wyschnięcia makaronu na godzinę przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
6
Gotować w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente. Powinno to zająć tylko 3 do 5 minut, w zależności od grubości makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia2
Magazyn