Pożegnanie z bazylią Fettuccine
Pożegnanie z bazylią Fettuccine może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 85 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz jajko, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Basil Fettuccine, Basil Shrimp Fettuccine, oraz Basil Walnut Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając robota kuchennego, przetwarzaj liście bazylii, aż posiekasz bardzo drobno.
Dodaj 1 1/2 szklanki mąki i pulse dwa lub trzy razy, lub aż połączone.
Dodaj jajko, 1 łyżeczkę oleju i wodę, aż ciasto uformuje kształt kulki. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj trochę więcej wody. Zawiń ciasto w kawałek folii, który został pokryty kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Ciasto przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić na 6 równych porcji. Uruchom makaron choć makaron maszyny, lub rolki z wałkiem do żądanej grubości. Użyj dodatkowej mąki, aby pokryć makaron podczas walcowania.
Pozostawić do wyschnięcia makaronu na godzinę przed gotowaniem.
Gotować w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente. Powinno to zająć tylko 3 do 5 minut, w zależności od grubości makaronu.