Połówki kurczaka z karczochami i czosnkiem

Połówki kurczaka z karczochami i czosnkiem
Połówki kurczaka z karczochami i czosnkiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 768 kalorii, 57g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać karczoch serca, ząbki czosnku, oliwki bez pestek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Czosnek-Tymianek Pieczony Kurczak I Karczochy, Karczochy Czosnkowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Posyp kurczaka solą i połóż na gorącym oleju, skórkę do dołu. Gotować, aż rumiane, o 5 protokół. Obrócić kurczaka i dodać 1 szklankę wody, czosnek, i karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Pieczony kurczak w piekarniku, uncovered, aż gotowane przez, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dodać oliwki i natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OliwkiOliwki
6
Prep serca: Snap off grube zielone zewnętrzne liście w dół do żółtawego rdzenia. Połówki karczochów poprzecznie; wyrzucić cierniste końcówki. Przyciąć trzon do około 1/2 cala. i obrać twardą zewnętrzną skórę z pozostałej łodygi. Połówki karczocha wzdłuż; miarka się i wyrzucić rozmyte, czerwone końcówki dławika. Umieścić serca w zimnej wodzie z odrobiną soku z cytryny i odstawić, aż będziesz gotowy do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KarczochKarczoch
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn