Południowoindyjskie Curry Warzywne

Południowoindyjskie Curry Warzywne
Przepis South Indian Curry warzyw jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Mieszanka soli, marchew, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj South Indian Inspired Sambar Vegetable Curry, Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry, oraz Kovakkai (Tindora / Dondakaya) Curry / South Indian Side Dish s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Puree pierwszych 7 składników w procesorze, aż do postaci pasty. Gotować w dużym garnku na średnim ogniu, aż aromatyczne, często mieszając, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj pastę pomidorową. Gotować, aż mieszanina zacznie ciemnieć i brązowy, często mieszając, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj bulion, brązowy cukier, liście limonki i kardamon. Dusić 10 minut, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Liście LimonkiLiście Limonki
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
Dodać słodkie ziemniaki, ziemniaki russet, kokos, marchew, pomidory, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu do mieszaniny w garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego poziomu. Przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak RussetZiemniak Russet
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dodaj szpinak, w razie potrzeby, i gotować, aż zwiędną, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Wyrzucić liście limonki i kardamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Liście LimonkiLiście Limonki
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
6
Przenieść curry do miski; udekorować kolendrą i podawać.* Mieszanka przypraw indyjskich; dostępna w sekcji przypraw w supermarketach i na rynkach indyjskich.** Liście lipy kaffir; sprzedawane mrożone lub czasami świeże na rynkach azjatyckich. Jeśli jest niedostępny, zastąp 1 łyżkę świeżego soku z limonki i 1/2 łyżeczki startej skórki z limonki na każdy liść limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn