Południowoindyjskie Curry Warzywne

Południowoindyjskie Curry Warzywne
Przepis South Indian Curry warzyw jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, bulion warzywny, groszek cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Południowoindyjskie Curry Warzywne, South Indian Inspired Sambar Vegetable Curry, oraz Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w grubym dnie zapiekanki lub patelni na małym ogniu i smażyć pokrojoną cebulę posypaną odrobiną soli, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać paski chile i imbiru i mieszać co jakiś czas podczas gotowania przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Dodaj płatki chili, kurkumę, kminek, kolendrę i imbir. Dobrze wymieszać i niech gotować przez około 1 minutę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Wlać mleko kokosowe, bulion, cukier i pastę z tamaryndowca. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i dodać najpierw kalafior, a następnie brokuły. Gotować przez 10 minut, a następnie dodać fasolkę szparagową i kukurydzę. Sprawdź warzywa po około 5 minut lub tak, aby zobaczyć, czy są one miękkie, pozwalając im gotować dłużej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Kukurydza Dla NiemowlątKukurydza Dla Niemowląt
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Gdy będą miękkie dodajemy cukier i doprawiamy do smaku, do smaku. Gdy groszek cukrowy jest gorący, podawaj obficie posypane ziołami do wyboru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Prosciutto, Szynka Iberyjska Lub Inna Wysokiej Jakości Szynka Pokrojona W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
6
Przełożyć curry do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Podawać z ryżem lub rozgrzanym Indyjskim chlebem na boku do dunkingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn