Przepis South Indian Curry warzyw jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, bulion warzywny, groszek cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Południowoindyjskie Curry Warzywne, South Indian Inspired Sambar Vegetable Curry, oraz Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w grubym dnie zapiekanki lub patelni na małym ogniu i smażyć pokrojoną cebulę posypaną odrobiną soli, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać paski chile i imbiru i mieszać co jakiś czas podczas gotowania przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Dodaj płatki chili, kurkumę, kminek, kolendrę i imbir. Dobrze wymieszać i niech gotować przez około 1 minutę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Wlać mleko kokosowe, bulion, cukier i pastę z tamaryndowca. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i dodać najpierw kalafior, a następnie brokuły. Gotować przez 10 minut, a następnie dodać fasolkę szparagową i kukurydzę. Sprawdź warzywa po około 5 minut lub tak, aby zobaczyć, czy są one miękkie, pozwalając im gotować dłużej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.