Południowo-Zachodnie Duszone Krótkie Żeberka
Południowo-zachodnie duszone żeberka wymagają mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na $4.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 1063 kalorie, 37g białka, oraz 90 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku pomidorowego, czosnku, chilli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z Hominowym gulaszem z nowej Turni na południu, Duszone Żeberka Krótkie, oraz Duszone Żeberka Krótkie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żeberka opłukać i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu. W 9-przez 13-calowy zapiekanka, wymieszać czosnek, pasta pomidorowa, tequila, i sok pomidorowy; turn żeberka w sosie do płaszcz dobrze. Przykryć szczelnie i schłodzić co najmniej 1 godzinę; w przypadku marynowania do 1 dnia, kilkakrotnie obrócić żeberka.
Żeberka, obrócić w sosie, posypać cebulą i chilli. Zapiekankę szczelnie zamknąć folią.
Piec w piekarniku 350, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 1/4 do 2 1/2 godziny. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz; doprawić mięso do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.