Południowo-zachodnia zupa kukurydziana i ziemniaczana
Południowo-zachodnia zupa kukurydziana i ziemniaczana to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, żółte mięsiste ziemniaki, takie jak yukon gold, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Southwestern Potato and Corn Chowder, Crock Pot Południowo-Zachodnia Kukurydza & Potato Chowder, oraz Zupa Kukurydziana Południowo-Zachodnia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 5-do 6-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, jalapeño, sól, i pieprz, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest blady złoty, o 8 protokół.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić na 1-calowe kawałki.
Dodać bulion, wodę i ziemniaki do mieszanki cebuli i przykryć garnek, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Zmniejszyć ogień i dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są bardzo miękkie, 12 do 14 protokół.
Grubo tłucz ziemniaki w garnku z masherem ziemniaczanym. Wymieszać kukurydzę i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 3 protokół.
Wymieszaj sok z limonki, kolendrę i sól do smaku.