Południowo-Zachodnia Lazania

Południowo-zachodnia Lasagna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 385 kalorii, 27g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 143 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ser monterey jack, sos pomidorowy z makaronem, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Southwest Lasagna Rolls, Chili ' s Southwest Eggrolls-ciesz się tą ulubioną restauracją w dowolnym miejscu. Te sajgonki w stylu południowo-zachodnim są pyszne, oraz Lasagna Warzywna Z Domowymi Arkuszami Lasagna (Bez Maszyny Do Makaronu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść arkusz cookie lub folię w piekarniku na stojaku poniżej środkowego stojaka piekarnika; rozgrzać piekarnik do 191°. Spray 13x9-calowy (3-quart)szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
Makaron z lasagne gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; odcedzić. Spłukać zimną wodą do ostygnięcia; dobrze spuścić.
Tymczasem w 10-calowej patelni, gotować mieloną wołowinę na średnim ogniu 5 do 7 minut, często mieszając, aż do dokładnie ugotowanego; odcedzić. Wymieszać mieszankę przypraw taco i wodę. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż zgęstnieje.
W małej misce wymieszaj ser ricotta, chiles i jajka.
Wymieszaj sos do makaronu, fasolę, kukurydzę i kminek do mieszanki wołowiny. Gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż do całkowitego ogrzania.
Aby zmontować lasagne, ułóż 3 ugotowane makaron na dnie naczynia do pieczenia. Łyżką i rozprowadzić 1/3 mieszanki ricotta na makaron; top z 1/3 każdej mieszanki wołowiny i sera. Powtórz warstwy jeszcze 2 razy, Zachowując Ost.1/3 sera.
Umieść naczynie do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika; piec 25 minut.
Posypać zarezerwowanym serem; piec 15 do 25 minut dłużej lub aż lasagne jest bąbelkowy i ser topi.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.